150 éves a Konica Minolta, és ez még csak a kezdet!

 

Ön hány olyan vállalatot ismer, amely már több, mint 150 éve létezik? Nem sokat, igaz? Mi, a Konica Minolta munkatársai idén ünnepeljük ezt a mérföldkövet. Egy olyan vállalatnál dolgozunk, amely 1873 óta törekszik új technológiák és innovatív termékek fejlesztésére, amelyek értéket és megoldást nyújtanak a társadalom számára.

1873 - három évvel azelőtt, hogy Alexander Graham Bell bejelentette a telefon szabadalmát, és hat évvel azelőtt, hogy Thomas Alva Edison feltalálta az elektromos izzót. Történetünk akkor kezdődött, amikor Rokusaburo Sugiura Tokióban egy kis fotó- és litográfiai termékekkel foglalkozó szaküzletet nyitott. Most, 150 évvel később, világszerte közel 40 000 ember dolgozik azon, hogy a Konica Minolta meghatározó szerepet töltsön be a menedzselt szolgáltatások területén, legyen szó digitális irodai technológiákról, nyomdaipari rendszerekről vagy éppen videó alapú IoT megoldásokól. Célunk, hogy az ügyféligényeknek megfelelő termék- és szolgáltatásportfólióval segítsük a vállalatok operatív folyamatainak hatékonyságának növelését, és hozzájáruljunk üzleti sikereik eléréséhez.

A Konica Minolta több generáción keresztül folyamatosan transzformálódott, ahogy a vállalatot körülvevő világ is óriási változásokon ment keresztül.
Együtt szeretnénk továbbra is a sikeres változások mozgatórugói lenni, és elkísérni Önt a digitális jövő felé vezető úton. 2023-ban ismét új utak kijelölését és új, fenntartható értékek létrehozását tűztük ki célul.
 

 
 

Mérföldkövek

1873

Rokusaburo Sugiura megalapítja a Konica Corporationt.

1903

Megjelenik a Cherry Hand Camera, Japán első egyedi márkanévvel rendelkező fényképezőgépe.

1928

Tashima megalapítja a Nichi-Doku Shashinki Shoten-t (később Minolta Co.).
 

1960

Elkészül a vállalat első fénymásolója, a "Minolta Copymaster".

1962

John Glenn űrhajós Minolta Hi-Matic fényképezőgépet használ a Friendship 7 küldetésen. Ez volt az első amerikai, Föld körüli űrrepülés, amely során embert küldtek az űrbe.

1992

A világon elsőként kapja meg a Kék Angyal védjegyet a fénymásolás területén.


 

2002

A Simitri - a világ első biomasszával polimerizált tonerének kifejlesztése, amely a költséghatékonyság biztosítása mellett akár 40%-kal csökkenti a CO2 kibocsátást.

2003

A Konica és a Minolta Konica Minolta néven egyesül.

2004

A vállalat a Konica Minolta bizhub Pro 1050 nyomdagéppel lép be a nyomdaipari szegmensbe.

2007

A vállalat megszűnteti tevékenységét a fényképezőgépek piacán.

2014

Az első innovációs központ (BIC) megnyitása Londonban.

2016

Az AccurioJet KM-1 B2+ UV tintasugaras nyomdaipari berendezés bevezetése.

2020

Az IDC a Konica Minoltát nevezi meg a nyomtatás és nyomdaipar transzformációjának egyik meghatározó szereplőjévé.

2022

A Konica Minolta másodszor nyeri el a legjobb menedzselt szolgáltatásokat nyújtó vállalat címet Németországban.

A Konica Minoltáról röviden számokban!


 

Megtekintés

Kövessen minket Social Media oldalainkon is, ahol számos történet, technológia és innováció mellett eseményeinkről is bővebben tájékozódhat!

Facebook - Free social media icons Linkedin - Free social media icons