Gépi látás alapú vizuális minőség-ellenőrzés

Az összeszerelés minőségének ellenőrzése

INTRO


A termék helyes összeszerelése – akár automatizált gyártósoron, akár kézi gyártási folyamatban – kritikus fontosságú a gyártó hírnevének megőrzéséhez, valamint az ügyfelek elégedettségének és biztonságának megőrzéséhez. Egyetlen fogyasztó sem akarja, hogy új terméke szétessen, leálljon vagy balesetet okozzon hiányzó, hibás vagy rosszul felszerelt alkatrészek miatt.

A helyes összeszerelés a munkahelyi egészség és biztonság szempontjából is követelmény lesz. Egy raktárnak vagy gyárnak, amely nehéz rakományokat vagy termékeket szállít be és ki a raktárból, vagy egy gyártósor mentén, gondoskodnia kell arról, hogy azok helyesen helyezkedjenek el a szállítómechanizmuson vagy szilárdan rögzítve legyenek. Ellenkező esetben a billenő, megingó vagy leeső tárgyak veszélybe sodorhatják a dolgozókat, vagy károsíthatják más árukat és berendezéseket.

Gépi látás megoldásunk felismeri és felügyeli a hiányzó vagy helytelenül elhelyezett csavarokat vagy más lényeges alkatrészeket, kábeleket az összeszerelő gyártósoron. Ez lehetővé teszi a hibás termék azonosítását jóval a végső befejezési fázis előtt, illetve, hogy az alkatrészeek megfelelően vannak-e pozícionálva a következő lépéshez. Mindez ami nagymértékű költségmegtakarítást eredményez, továbbá elősegíti a biztonságosabb munkavégzést is.

Mi jellemzi innovatív alkalmazásunkat?

Mi jellemzi innovatív alkalmazásunkat?
  • Automatizálja és javítja az összeszerelés minőség-ellenőrzési és ellenőrzési folyamatát
 
  • Időben észleli a hibákat
  • Lehetőség van a gyors beavatkozásra, még mielőtt a problémák olyan problémákká válnának, amelyek befolyásolhatják a cég hírnevét, ügyfelei vagy dolgozói biztonságát
 
  • Áruminőség javítása

PÉLDAMegoldásunk a készülék felső burkolatának felszerelése előtt ellenőrzi, hogy minden alkatrészcsavar a helyén van-e; és minden készüléken ellenőrzi a vonalkód minőségét és olvashatóságát.