INTERJÚ

Maximalizálja nyomtatója rendelkezésre állását!

 

Mi készen állunk. És Ön?


A nyomtatók manapság már nem ’csak’ egyszerű nyomtatók – sokkal inkább intelligens, multifunkciós rendszerek, amelyektől pont olyan megbízható teljesítményt várunk, mint a laptopoktól vagy az okostelefonoktól. A másik közös pont, hogy egy rendellenesen működő laptophoz nem feltétlenül szükséges IT támogatást hívni; a probléma sok esetben távoli hozzáféréssel is megoldható. Az alábbiakból megtudhatja, hogyan működik ez egy Konica Minolta berendezés esetén.

Megeshet például, hogy nyomtatni szeretne, de a toner kifogyott és egyik kolléga sem rendelt újat. Az is előfordulhat, hogy nem a tonerrel van a gond, hanem olyan meghibásodása van a gépnek, amelyet nem tud pontosan beazonosítani. Az eredmény mindkét esetben ugyanaz: nem tudja folytatni a munkáját. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nyomtatója mindenkor használatra készen állna, automatizált hibaüzenet küldéssel és toner rendeléssel! A Konica Minolta távoli szerviztámogatás pontosan ezt nyújtja: a hét minden napján, napi 24 órában optimálisan működő nyomtatót. Kollégánkat, Szilas-Neff László, regionális szerviz igazgatónkat kérdeztük a részletekről:
      Szilas-Neff László
      regionális szerviz igazgató


INTERJÚ 

[Kószás Attila]: Pontosan mit értünk „távoli szerviztámogatás” (Remote Services) alatt?

 


[Szilas-Neff László]: Távoli szerviztámogatással a multifunkciós berendezéseink produktivitását és megbízhatóságát biztosítjuk, emellett manuális beavatkozásokra fordítandó energiát és értékes időt takarítunk meg az ügyfél számára. Távoli szerviztámogatásunk két részből áll: automatikus, valós idejű üzenetet kapunk, amint pl. valamelyik nyomtató hamarosan új tonert igényel vagy meghibásodást jelez. Ezen kívül rendszeres számlálóadatokat kapunk, így a nyomtatott mennyiségeket a tényleges fogyasztás alapján számlázhatjuk ki. Az ügyfélnek így nem szükséges ezeket e-mailben, sem telefonon jelentenie. Az ilyen távfelügyelet lehetővé teszi, hogy napi szinten, folyamatosan szemmel tartsuk multifunkciós berendezéseinket.

A szolgáltatás a távoli szervizszolgáltatást is magában foglalja. Ezen kívül a multifunkciós berendezésekhez való távhozzáférés (ami a gép szerviz üzemmódjába és a kijelzőjébe történő belépést is jelenthet)  – pl. beállítások módosítása, firmware frissítése vagy a nyomtató előtt álló felhasználó távolról segítése – is ’Remote Support’ szerviztámogatásaink részét képezi.  

 

[Kószás Attila]: Értsük ezt úgy, hogy egy Konica Minolta irodai nyomtatóhoz lépő felhasználó számíthat rá, hogy azonnal hozzáfoghat a nyomtatási feladataihoz?

 


[Szilas-Neff László]: Igen, pontosan. Távoli szerviztámogatásainkkal növeljük nyomtatóink és multifunkciós rendszereink megbízhatóságát. Mivel berendezéseink bemeneti és kimenetei eszközként is szolgálnak, és részesei a dokumentum kezelési folyamatoknak, azok ugyanolyan mértékben szerepet kapnak a munkanapjaink során, mint a laptopok vagy a mobiltelefonok. Elvárás, hogy folyamatosan rendelkezésre álljanak, különben akadályozzák a munkavégzést.
A távfelügyelet a felhasználó részéről történő bármilyen beavatkozás nélkül, automatikusan lát el bennünket információkkal a tonerrel kapcsolatos tennivalókról vagy üzemzavarokról. Egy iroda mindennapjaiban ez annyit tesz, hogy az új toner még azelőtt megérkezik, hogy a régi kifogyott volna, a hibáról pedig még azelőtt tudomást szerzünk – ideális esetben ki is javítjuk –, hogy a felhasználó azt észrevenné.

 „Célunk, hogy multifunkciós berendezéseink mindig
teljes mértékben működőképes állapotban legyenek.”
Szilas-Neff László, CLE Szerviz Menedzser[Kószás Attila]: Nem egyszerűbb odaküldeni egy szerviztechnikust?

 


[Szilas-Neff László]: Kétségtelen, hogy bizonyos esetekben továbbra is szükség lesz szerviztechnikusi kiszállásokra, de ezek száma leredukálható arra ha pl.egy  alkatrész cseréjéről van szó, vagy konzultációs céllal adunk emelt szintű támogatást ügyfeleinknek. Ezeket a feladatokat természetesen továbbra is ellátjuk az ügyfeleink igényeihez alkalmazkodva. Számos kérdés és probléma azonban sokkal gyorsabban kezelhető, ill. a multifunkciós berendezéshez való hozzáférés rövidebb időn belül megszervezhető távoli hozzáférés igénybevételével. A probléma távolról történő előzetes azonosítása is hozzájárulhat az esetleges elkerülhetetlen kiszállás hatékonyságának növeléséhez. Végül is a cél minden esetben az, hogy a multifunkciós berendezés teljes mértékben, a lehető legrövidebb időn belül működőképes legyen.[Kószás Attila]: Hogyan működik a távoli probléma diagnosztizálás és javítás?

 


[Szilas-Neff László]: Ez a bejelentett problémák típusától függően esetenként némiképp eltérő lehet. A Konica Minolta technikusa távoli hozzáférésen keresztül kapcsolatba lép a multifunkciós berendezéssel, pl. beállítások módosítása vagy firmware frissítése céljából. Az adott körülmények függvényében ez történhet rugalmasan, pl. a felhasználó munkaidején kívüli időszakban, vagy az eszköz felhasználója által jóváhagyott időpontban.

Egyes esetekben nem biztos, hogy elég, ha a technikus távoli hozzáféréssel „belenéz” a berendezésbe, hanem azt „kívülről” is meg kell néznie. Ezek tipikusan a nyomat minőséggel, papír futással, vagy egyéb mechanikai problémák. Ilyenkor alkalmazzuk a saját fejlesztésű távoli hozzáférést biztosító audiovizuális technológiánkat (AIRe Link), melynek segítségével szükség esetén a felhasználó okostelefonján vagy tabletjén keresztül azonnal láthatóvá válik a felhasználó által tapasztalt szituáció. A technikus az okoseszköz segítségével nem csak hangutasításokkal láthatja el a felhasználót, hanem a kamerán keresztül különböző mutató- és rajzeszközök is támogatják a hatékony hibaelhárítást. Így szükség esetén a felhasználó saját maga is kijavíthatja a hibát. A szóban forgó technológiának óriási előnyei vannak az egyszerű telefonbeszélgetéssel szemben, hiszen „egy kép felér ezer szóval”, sőt esetünkben nem egyszerű képről, hanem valós idejű mozgóképről van szó.

 

[Kószás Attila]: Összefoglalva, milyen előnyöket kínálnak a Konica Minolta Remote Support szerviztámogatási szolgáltatásai?

 


[Szilas-Neff László]: Ügyfeleink dokumentumaik és információik kezeléséhez bizalommal használhatják nyomtatóinkat és multifunkciós rendszereinket mindennapi munkájuk során – a többiről a Konica Minolta gondoskodik, úgymond, egy zavartalan működést biztosító megoldáscsomaggal. Nem utolsó sorban pedig minden megtakarított kiszállással közösen csökkentjük a környezet terhelését.

 

Kapcsolat

Kapcsolat

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot!