INTERJÚ

Maximalizálja nyomtatója rendelkezésre állását!

 

Mi készen állunk. És Ön?


A nyomtatók manapság már nem ’csak’ egyszerű nyomtatók – sokkal inkább intelligens, multifunkciós rendszerek, amelyektől pont olyan megbízható teljesítményt várunk, mint a laptopoktól vagy az okostelefonoktól. A másik közös pont, hogy egy rendellenesen működő laptophoz nem feltétlenül szükséges IT támogatást hívni; a probléma sok esetben távoli hozzáféréssel is megoldható. Az alábbiakból megtudhatja, hogyan működik ez egy Konica Minolta berendezés esetén.

Megeshet például, hogy nyomtatni szeretne, de a toner kifogyott és egyik kolléga sem rendelt újat. Az is előfordulhat, hogy nem a tonerrel van a gond, hanem olyan meghibásodása van a gépnek, amelyet nem tud pontosan beazonosítani. Az eredmény mindkét esetben ugyanaz: nem tudja folytatni a munkáját. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nyomtatója mindenkor használatra készen állna, automatizált hibaüzenet küldéssel és toner rendeléssel! A Konica Minolta távoli szerviztámogatás pontosan ezt nyújtja: a hét minden napján, napi 24 órában optimálisan működő nyomtatót. Kollégánkat, Szilas-Neff László, regionális szerviz igazgatónkat kérdeztük a részletekről:
      Szilas-Neff László
      regionális szerviz igazgató


INTERJÚ 

[Kószás Attila]: Pontosan mit értünk „távoli szerviztámogatás” (Remote Services) alatt?

 


[Szilas-Neff László]: Távoli szerviztámogatással a multifunkciós berendezéseink produktivitását és megbízhatóságát biztosítjuk, emellett manuális beavatkozásokra fordítandó energiát és értékes időt takarítunk meg az ügyfél számára. Távoli szerviztámogatásunk két részből áll: automatikus, valós idejű üzenetet kapunk, amint pl. valamelyik nyomtató hamarosan új tonert igényel vagy meghibásodást jelez. Ezen kívül rendszeres számlálóadatokat kapunk, így a nyomtatott mennyiségeket a tényleges fogyasztás alapján számlázhatjuk ki. Az ügyfélnek így nem szükséges ezeket e-mailben, sem telefonon jelentenie. Az ilyen távfelügyelet lehetővé teszi, hogy napi szinten, folyamatosan szemmel tartsuk multifunkciós berendezéseinket.

A szolgáltatás a távoli szervizszolgáltatást is magában foglalja. Ezen kívül a multifunkciós berendezésekhez való távhozzáférés (ami a gép szerviz üzemmódjába és a kijelzőjébe történő belépést is jelenthet)  – pl. beállítások módosítása, firmware frissítése vagy a nyomtató előtt álló felhasználó távolról segítése – is ’Remote Support’ szerviztámogatásaink részét képezi.  

 

[Kószás Attila]: Értsük ezt úgy, hogy egy Konica Minolta irodai nyomtatóhoz lépő felhasználó számíthat rá, hogy azonnal hozzáfoghat a nyomtatási feladataihoz?

 


[Szilas-Neff László]: Igen, pontosan. Távoli szerviztámogatásainkkal növeljük nyomtatóink és multifunkciós rendszereink megbízhatóságát. Mivel berendezéseink bemeneti és kimenetei eszközként is szolgálnak, és részesei a dokumentum kezelési folyamatoknak, azok ugyanolyan mértékben szerepet kapnak a munkanapjaink során, mint a laptopok vagy a mobiltelefonok. Elvárás, hogy folyamatosan rendelkezésre álljanak, különben akadályozzák a munkavégzést.
A távfelügyelet a felhasználó részéről történő bármilyen beavatkozás nélkül, automatikusan lát el bennünket információkkal a tonerrel kapcsolatos tennivalókról vagy üzemzavarokról. Egy iroda mindennapjaiban ez annyit tesz, hogy az új toner még azelőtt megérkezik, hogy a régi kifogyott volna, a hibáról pedig még azelőtt tudomást szerzünk – ideális esetben ki is javítjuk –, hogy a felhasználó azt észrevenné.

 „Célunk, hogy multifunkciós berendezéseink mindig
teljes mértékben működőképes állapotban legyenek.”
Szilas-Neff László, CLE Szerviz Menedzser[Kószás Attila]: Nem egyszerűbb odaküldeni egy szerviztechnikust?

 


[Szilas-Neff László]: Kétségtelen, hogy bizonyos esetekben továbbra is szükség lesz szerviztechnikusi kiszállásokra, de ezek száma leredukálható arra ha pl.egy  alkatrész cseréjéről van szó, vagy konzultációs céllal adunk emelt szintű támogatást ügyfeleinknek. Ezeket a feladatokat természetesen továbbra is ellátjuk az ügyfeleink igényeihez alkalmazkodva. Számos kérdés és probléma azonban sokkal gyorsabban kezelhető, ill. a multifunkciós berendezéshez való hozzáférés rövidebb időn belül megszervezhető távoli hozzáférés igénybevételével. A probléma távolról történő előzetes azonosítása is hozzájárulhat az esetleges elkerülhetetlen kiszállás hatékonyságának növeléséhez. Végül is a cél minden esetben az, hogy a multifunkciós berendezés teljes mértékben, a lehető legrövidebb időn belül működőképes legyen.[Kószás Attila]: Hogyan működik a távoli probléma diagnosztizálás és javítás?

 


[Szilas-Neff László]: Ez a bejelentett problémák típusától függően esetenként némiképp eltérő lehet. A Konica Minolta technikusa távoli hozzáférésen keresztül kapcsolatba lép a multifunkciós berendezéssel, pl. beállítások módosítása vagy firmware frissítése céljából. Az adott körülmények függvényében ez történhet rugalmasan, pl. a felhasználó munkaidején kívüli időszakban, vagy az eszköz felhasználója által jóváhagyott időpontban.

Egyes esetekben nem biztos, hogy elég, ha a technikus távoli hozzáféréssel „belenéz” a berendezésbe, hanem azt „kívülről” is meg kell néznie. Ezek tipikusan a nyomat minőséggel, papír futással, vagy egyéb mechanikai problémák. Ilyenkor alkalmazzuk a saját fejlesztésű távoli hozzáférést biztosító audiovizuális technológiánkat (AIRe Link), melynek segítségével szükség esetén a felhasználó okostelefonján vagy tabletjén keresztül azonnal láthatóvá válik a felhasználó által tapasztalt szituáció. A technikus az okoseszköz segítségével nem csak hangutasításokkal láthatja el a felhasználót, hanem a kamerán keresztül különböző mutató- és rajzeszközök is támogatják a hatékony hibaelhárítást. Így szükség esetén a felhasználó saját maga is kijavíthatja a hibát. A szóban forgó technológiának óriási előnyei vannak az egyszerű telefonbeszélgetéssel szemben, hiszen „egy kép felér ezer szóval”, sőt esetünkben nem egyszerű képről, hanem valós idejű mozgóképről van szó.

 

[Kószás Attila]: Összefoglalva, milyen előnyöket kínálnak a Konica Minolta Remote Support szerviztámogatási szolgáltatásai?

 


[Szilas-Neff László]: Ügyfeleink dokumentumaik és információik kezeléséhez bizalommal használhatják nyomtatóinkat és multifunkciós rendszereinket mindennapi munkájuk során – a többiről a Konica Minolta gondoskodik, úgymond, egy zavartalan működést biztosító megoldáscsomaggal. Nem utolsó sorban pedig minden megtakarított kiszállással közösen csökkentjük a környezet terhelését.

 

Kapcsolat

Kapcsolat

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot!


Igen, hozzájárulok hogy
Hozzájárulás:

a Konica Minolta Magyarország Kft. személyre szabott ajánlatokkal megkereshessen és direkt marketing anyagot (ideértve az információs felméréseket, meghívókat, reklámokat, hírleveleket, szakmai és promóciós rendezvényeket, termék és szolgáltatás ismertetőket, sikertörténetek, akciókat stb.) küldhessen a Konica Minolta és a hozzátartozó, csoporton belüli cégekkel kapcsolatosan. A hozzájárulás bármikor önkéntesen és ingyenesen visszavonható az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint.
Adatkezelés:*
Az Elküldés gombra kattintva hozzájárulok ahhoz, hogy a Konica Minolta Magyarország Kft. a fent megadott adataimat kapcsolatfelvétel céljából kezelje.

A *-gal jelölt szövegmezők kitöltése kötelező!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, frissítse a cookie-beállításokat!