A MUNKAHELYI BIZTONSÁG NÖVELÉSE ÉS A TERMÉKSZENNYEZŐDÉS MEGELŐZÉSE A FORXAI SMART MIRROR SEGÍTSÉGÉVEL

A munkahelyi balesetek, az élelmiszer- és gyógyszeripari szennyeződések, illetve fertőzések, a precíziós iparágakban bekövetkező egyéb balesetek, valamint az egyéni védőeszközökre vonatkozó előírások betartásával kapcsolatos költségek jelentős hatást gyakorolnak a termelési ágazatra. Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség szerint csak az EU-ban bekövetkező munkahelyi balesetek éves költsége 2017-ben elérte a 476 milliárd eurót.

"A gyártással kapcsolatos kockázatok és költségek csökkentése érdekében terveztük meg a FORXAI Smart Mirror megoldást, amely számos jelentős előnnyel szolgálhat ügyfeleinknek" - nyilatkozik Dr. Francesco Puja, a Konica Minolta Solutions Development Centre csapatának AI Safety & Security Solution Development vezetője.

"A Konica Minolta képalkotási és videóelemzési megoldások terén szerzett történelmi szakértelmére építve a FORXAI Mirror egy olyan beléptető eszköz, amely automatikusan detektálja és ellenőrzi (a termelési létesítmények bejáratánál) az összes előírt egyéni védőfelszerelést (PPE). Az AI-alapú technológiák segítségével a FORXAI Mirror nem csak azt képes felismerni, hogy az egyéni védőeszközök viselve vannak-e, hanem azt is, hogy helyesen vannak-e viselve, és ellenőrizni tudja a személyzet és a termékminőségére esetlegesen veszélyes más körülményeket is, például a kar vagy a nyak fedetlen bőrfelületeit. Ily módon csökkenti a sérülések vagy megbetegedések kockázatát, optimalizálja az üzletmenet folyamatosságát és csökkenti a termékek szennyeződésének kockázatát."

HOGYAN FEJLESZTETTE KI A KONICA MINOLTA A FORXAI MIRROR-T?


"A kép- és videomegoldások mélyen gyökereznek történelmünkben és kompetenciáinkban" - mondja Francesco Puja - "Az elmúlt években kifejlesztett megoldásokban, a gépi látás, valamint az AI terén szerzett tudásunkat sűrítettük össze, egy olyan terméket létrehozva, ami korábban nem volt jelen a piacon, összhangban a Konica Minolta innovációs stratégiájával és mindenekelőtt válaszolva ügyfeleink egyre növekvő igényeire. Működési módszerünk bizonyos területeken szerzett szaktudást használ fel, és az ügyfeleink igényeiből, kéréseiből táplálkozik, annak érdekében, hogy valós igényekre olyan megoldásokat hozzunk létre, amelyek a piacon is reprodukálhatók. Ezen a területen már eddig is meghatározó jelenléttel rendelkeztünk, ami természetesen arra késztetett bennünket, hogy meglévő erősségeinket és tudásunkat hasznosítani tudjuk. Stratégiánk részét képezte olyan cégek felvásárlása is, mint a Mobotix, az Eines (telekamera a VQI számára az autóiparban) és a Specim (hiperspektrális képek), bővítve ezzel szilárd alapjainkat a videomegoldások területén. Emellett értékes partnerségeket kötöttünk más vállalatokkal, hogy gazdagítsuk kínálatunkat, végső soron megnyitva az utat a fejlett és integrált videómegoldások előtt.

 

MILYEN ELŐNYÖKET KÍNÁL A FORXAI MIRROR AZ ÜGYFELEKNEK?


"A FORXAI SMART MIRROR számos jelentős előnnyel szolgál ügyfeleink számára. Először is, ez egy plug-and-play megoldás, amely minimális beállítást és konfigurációt igényel. A rendszer strapabíró, különböző fényviszonyok és környezeti feltételek mellett is képes hatékonyan működni. Bár a rendszer felhasználóbarát önálló megoldásként is, szakértői csapatunk mindig ügyfeleink rendelkezésére áll, hogy biztosítsa a FORXAI MIRROR optimális elhelyezését és működését. Ezenfelül a rendszer más beléptető és ellenőrző eszközzel való zökkenőmentes integrálhatósága átfogó beléptető megoldást biztosít ügyfeleink számára."

 

MILYEN BEFEKTETÉSI HOZAMRA (ROI) SZÁMÍTHATNAK AZ ÜGYFELEK A FORXAI MIRROR SEGÍTSÉGÉVEL?


"A FORXAI MIRROR egy költséghatékony megoldás, amely hardver- és szoftverkomponenseket egyaránt magában foglal. Emellett az ügyfelek rugalmasan választhatják a bérleti megállapodás lehetőségét, így a vállalkozások széles köre számára elérhetővé válik. A beruházási megtérülés elsősorban a költségek elkerüléséből ered. Ugyanis az élelmiszer-szennyezéssel, jogi perekkel és balesetekkel kapcsolatos potenciális kiadások megelőzésével a FORXAI MIRROR pénzügyileg ésszerű választássá válik a vállalkozások számára."

 

MI KÜLÖNBÖZTETI MEG A FORXAI MIRROR-T MÁS BELÉPTETŐ RENDSZEREKTŐL, ÉS MI TESZI EGYEDIVÉ?


"A FORXAI MIRROR kiemelkedő jellemzője a gyorsaságában és teljeskörűségében rejlik. Mindössze 1,3 másodperc alatt képes ellenőrizni az összes egyéni védőeszközt (PPE), biztosítva a követelményeknek való szigorú megfelelést és az olyan problémák azonnali észlelését, mint a fedetlen bőr vagy a sérült kesztyű. A rendszer az egyéni védőeszközök széles skáláját támogatja, és az ügyfél egyedi igényeihez igazítható. Ami igazán megkülönbözteti a FORXAI MIRROR-t, az az all-in-one kialakítás. A piacon elérhető legtöbb rendszertől eltérően zökkenőmentesen integrál több funkciót egyetlen eszközben, holisztikus beléptetési megoldást kínálva."

 

TUDNA EGY PÉLDÁT MONDANI A FORXAI SMART MIRROR VALÓS ALKALMAZÁSÁRA?


"Malajziában egy neves félvezetőgyártó vállalatnál is aktívan alkalmazzák a FORXAI MIRROR-t" - magyarázza Dr. Francesco Puja.  "Elsődleges szerepe az egyéni védőeszközök megfelelő használatának biztosítása és a biztonsági ellenőrzések elvégzése. A rendszer alkalmazkodó képessége lehetővé teszi a különböző belépési pontok és biztonsági szintek sokféle követelményeinek megfelelő testreszabást. Egy sokoldalú megoldásként szolgál, amely különböző iparágakhoz igazítható. Az élelmiszeriparban például központi hozzáférési pontként szolgál, és az alkalmazottakat az adott biztonsági szintek alapján fogadja be. A FORXAI MIRROR potenciális alkalmazásai és felhasználási lehetőségei igen széleskörűek, amely több ágazatban is értékes eszközzé válik."
 

TUDJON MEG TÖBBET, FOGLALJON IDŐPONTOT BEMUTATÓ TERMÜNKBE!

Időpontfoglalás