AI vezérelt gépi látás megoldások

 

Folyamatos felület-ellenőrzés:


 
Az innovatív Video Quality Inspection (VQI) megoldásunk, amely IoT alapú Mobotix videokamerákat és a FORXAI képfeldolgozó IoT platformot ötvözi, új szintre emeli a felület-ellenőrzési folyamatokat. Ez a megoldás kifejezetten azon vállalatok számára lett kialakítva, amelyek lapformájú termékeket gyártanak vagy használnak, illetve amelyeknél elengedhetetlen a megbízhatóan sima felület. Az AI-alapú vizuális ellenőrzés képes többet látni, mint az emberi szem, és automatizálja a felület-ellenőrzési folyamatot, minimálisra csökkentve a felületi hibák miatti selejtes termékek, a gyártási leállások, vagy a berendezések elakadásából adódó gyártási késedelmek és megnövekedett költségek esélyét.
 

Ügyfélelőnyök

Folyamatos felület-ellenőrzés:
 
  • Folyamatosan keresi a gyártósoron futó lapformák, tekercsek, lemezek, deszkák, acéllemezek, szigetelések vagy bőr felületi repedéseit, töréseit vagy egyéb hibáit.
  • Bármilyen észlelés esetén a hibás rész kivágható, vagy az egész termék eltávolítható, javítva ezzel a termelés hatékonyságát.

Automatizált és hatékony ellenőrzés:
 
  • A rendellenességek, mint redők, vágások, lyukak, karcolások azonnali észlelése különböző anyagokban.
  • Folyamatos ellenőrzés, valós időben történő figyelmeztetésekkel, amelyek lehetővé teszik a gyors reagálást.
  • Nem fárad el és nem veszi el a figyelmét semmi sem.

 
Jelentések és elemzés:
 
  • Statisztikák és jelentések készítése, amelyek további elemzéseket tesznek lehetővé és támogatják a döntéshozatalt.

Üzleti előnyök:
 
  • A gyártási folyamat felgyorsítása, a gyártott termékek minőségének javítása.
  • A hulladékok csökkentése és a vevői elégedettség növelése.
  • Gyártási állásidő, gyártási késések és a hibás termékek által okozott többletköltségek csökkentése.

 

Összeszerelés minőségének ellenőrzés


 
A gyártás során elengedhetetlen, hogy a termékek helyesen legyenek összeszerelve, függetlenül attól, hogy az összeszerelés automatizált gyártósoron vagy kézzel történik-e. A helyes összeszerelés kulcsfontosságú a gyártók hírnevének megőrzése, valamint az ügyfelek elégedettségének és biztonságának biztosítása érdekében. A hibás, hiányzó vagy rosszul felszerelt alkatrészek miatt széteső, meghibásodó vagy balesetet okozó termékek nemcsak a fogyasztók bizalmát veszélyeztetik, de a munkahelyi egészségre és biztonságra nézve is kockázatot jelentenek.


 
Ezen kihívások leküzdése érdekében ajánlja a Konica Minolta a Video Quality Inspection (VQI) megoldását, ahol az intelligens Mobotix videokamerákat és a FORXAI képfeldolgozó IoT platformot ötvözi egymással, mely révén automatizálja és javítja az összeszerelés minőség-ellenőrzési folyamatát.  Képes felismerni és felügyelni a hiányzó vagy helytelenül elhelyezett csavarokat vagy más lényeges alkatrészeket, kábeleket az összeszerelő gyártósoron. Ez lehetővé teszi a hibás termék azonosítását jóval a végső befejezési fázis előtt, illetve, hogy az alkatrészek megfelelően vannak-e pozícionálva a következő lépéshez. A költségmegtakarítás mellett, elősegíti a biztonságosabb munkavégzést is.

Ügyfélelőnyök

•    Minőség-ellenőrzési folyamatok automatizálása: Csökkenti az emberi hibák lehetőségét, növelve az összeszerelési folyamatok hatékonyságát és megbízhatóságát.

•    Hibák azonnali azonosítása és javítása: A megoldás időben észleli a hibákat, így azok gyorsan orvosolhatók, mielőtt azok a termék végleges összeszerelése során problémákat okoznának.

•    Biztonság növelése: Minimalizálja a munkahelyi balesetek kockázatát azzal, hogy biztosítja a termékek helyes összeszerelését.

 
•    Gyártói hírnév és ügyfélbizalom védelme: Az összeszerelési hibák minimalizálásával a gyártók megőrizhetik hírnevüket és növelhetik a fogyasztói bizalmat.

•    Áruminőség javítása: Az alapos ellenőrzések biztosítják, hogy csak a legmagasabb minőségű termékek kerüljenek a piacra.

 

Hibafelismerés


 
A gyártási folyamatok során kulcsfontosságú a hibás és sérült termékek azonosítása és kizárása a termelési sorból, hogy biztosítható legyen a végső termékek magas minősége. A hibafelismerő rendszerünk, amely mesterséges intelligencia által megtámogatott vizuális minőségellenőrzési rendszert alkalmaz, képes a gyártósor folyamatos működése során előforduló hibás és sérült termékek, ideértve a tartályokban lévő idegen tárgyak, a termék felületén lévő repedéseket, folyadékokat és a felület romlását (például rozsdát, penészt, korhadást vagy kopást) detektálni.

Ez a rendszer a Konica Minolta Video Quality Inspection (VQI) megoldásainak egyike, amely intelligens Mobotix videokamerákat és a FORXAI képfeldolgozó IoT platformot kombinálja. A FORXAI lehetővé teszi a kameraképek és videók azonnali, mesterséges intelligencián alapuló feldolgozását helyben vagy a felhőben, különféle terméktípusok hibáinak és szennyeződéseinek ellenőrzésére.
 

Ügyfélelőnyök

•    Hiba azonosítás: Az anomáliák, például sérülések, hibák, szennyeződések és idegen testek észlelése és figyelmeztetése.

    Hatékonyság növelés: Emberfeletti sebességgel és pontossággal ismeri fel a sérült termékeket, növelve a gyártási folyamat hatékonyságát. A hibás és szennyezett dobozok automatikus eltávolítása a gyártósorról.

    Megbízhatóság növelése: A hibaészlelés felgyorsítja a termelést és növeli a végtermékek vagy a gyártási folyamatban használt termékek megbízhatóságát.

 
•    Minőségjavítás: Javítja a vevői szállításokhoz használt dobozok minőségét, csökkentve a szállítások visszautasításának kockázatát és kapcsolódó költségeit.

•    Kiszámíthatóbb termelés és a jobb gépi idő tervezés

•    Részletes jelentések és statisztikák: Információkat nyújt a hibás termékek számáról és a hibák természetéről, elősegítve a gyártási folyamatok előrejelzését és tervezését.

 

Objektum detektálás, osztályozás, számlálás


 
 
Megoldásunk képes azonosítani, megszámolni és típus szerint kategorizálni a gyártósoron áthaladó objektumokat, és hasznos statisztikai adatokkal szolgál a leltározási és tervezési folyamatokhoz, és mindezzel támogatva a döntéshozatalt.

Ügyfélelőnyök

•    Munkaerő-optimalizálás: A mesterséges intelligencia és a gépi látás alkalmazása lehetővé teszi a munkaerő hatékonyabb kihasználását.
•    Hibák és anyagpazarlás csökkentése: Automatikusan azonosítja és kiküszöböli a csomagolásban hiányzó termékeket és az anyagpazarlást, például a megrendelések túltöltését, ezáltal növelve a gyártási folyamatok gazdaságosságát és fenntarthatóságát.

 

Lépjen kapcsolatba velünk!