Workplace Hub

Sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Konica Minolta bővíti a Workplace Hub felhőalapú funkcióit, még jobban megfelelve ezáltal a távoli és hibrid munkakörnyezet igényeinek

 
Langenhagen, Németország, 2020. november 30.
A jelenleg zajló COVID-19 világjárvány okozta helyzet azt eredményezte, hogy egyre több cégnél kialakították a táv- és hibrid munkakörnyezetet. Az „IDC FutureScape: A globális informatikai iparág 2021-es előrejelzései” című cikkében az IDC azt jósolja, hogy „2021 végére [...] a vállalkozások 80%-a kétszer akkora ütemben folytatja a felhőközpontú infrastruktúrára és alkalmazásokra való átállást, mint a világjárvány előtt”. Ezen fejlesztésekkel összhangban a Konica Minolta most megnyitja Workplace Hub informatikai ökoszisztémáját a Windows operációs rendszer (OS) előtt, jelentősen megnövelve az alkalmazástámogatás rugalmasságát, miközben a Microsoft és más szoftvergyártók megoldásaival is széles körű kompatibilitást biztosít. Az új technológia bevezetésével a portfólió új nevet is kap: mostantól a Workplace Hub Pro-ból Workplace Hub Smart, a Workplace Hub Edge-ből pedig Workplace Hub Core lesz.
 
„Ezentúl könnyebben tudunk lépést tartani a felhőalapú szolgáltatásokkal szemben támasztott egyre magasabb követelményekkel, miközben ügyfeleink igényeire továbbra is rugalmasan tudunk reagálni. Az ő döntésük, hogy élni kívánnak-e ezen új lehetőségekkel, vagy továbbra is az adatok helyszíni archiválását választják”- mondja Olaf Lorenz, a Konica Minolta Business Solutions Europe digitális átalakulásért felelős részlegének főigazgatója. „Emellett, annak fényében, hogy a Konica Minolta ügyfeleinek 75%-a már eleve Windows operációs rendszert használ az irodáiban, az új technológia zökkenőmentesen beilleszthető a közepes méretű ügyfeleink körében általánosan elterjedt vállalati infrastruktúrába.” A Windows operációs rendszernek köszönhetően megnövelt rendszer-átjárhatóság révén ügyfeleink informatikai rendszere még rugalmasabb lehet, sokkal szélesebb körű funkcionalitást biztosítva az új alkalmazások, például a (Microsoft) felhőalapú app-ek nagyobb mértékű hozzáférhetőségén keresztül. Alapértelmezés szerint a Workplace Hub közvetlenül csatlakoztatható az Azure Active Directory szolgáltatásához, még inkább „felhőkompatibilis” platformként működve ezáltal.
 
Elismerésben részesült- az IDC részéről is, amely nemrégiben igazolta a Konica Minolta nyomtatási megoldások átalakítása terén betöltött vezető szerepét - Konica Minolta meggyőződése, hogy a Workplace Hub az „Intelligens összekapcsolt munkahely” megközelítés kulcsfontosságú eleme. „Kiterjedt IT-szolgáltatási portfóliónkkal és piacvezető partnereink széles hálózatának tagjai, mint például a Microsoft vagy a Hewlett Packard Enterprise támogatásával egyre fejlettebb megoldásokat kínálunk ügyfeleink számára, lehetővé téve, hogy az IT-szakemberek a napi üzemviteli problémák helyett cégük informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére összpontosíthassanak.”- foglalta össze Olaf Lorenz.
 
 
A Konica Minolta Business Solutions Europe vállalatról
A németországi Langenhagen városában található Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH a tokiói Konica Minolta Inc. teljes egészében tulajdonolt leányvállalata. A Konica Minolta lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy legyőzhessék a digitális korszak kihívásait: egyedülálló képalkotási szakértelmével és adatfeldolgozási képességeivel a Konica Minolta valóban hatékony megoldásokkal szolgál ügyfelei számára, miközben a társadalmat érintő kihívásokra is képes választ adni. Átfogó informatikai szolgáltatóként a Konica Minolta tanácsadás és segítségnyújtás keretében, a munkafolyamatok automatizálása révén segít a vállalati folyamatok optimalizálásában. A vállalat emellett megoldásokat és menedzselt szolgáltatásokat kínál ügyfelei számára az IT-infrastruktúra, az IT-biztonság, valamint a felhőalapú rendszerek területén. Irodai nyomtatási megoldásait illetően az „IDC MarketScape: A „Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment” (A nyomtatási megoldások átalakításában részt vevő globális beszállítók 2020-as értékelése) című kiadványában „a nyomtatási megoldások átalakítása terén vezető szerepet betöltő vállalkozások” közé sorolta a Konica Minolta vállalatot. A professzionális nyomtatási piac meghatározó szereplőjeként a Konica Minolta üzleti tanácsadást, továbbá a legkorszerűbb technológiát és szoftvereket kínálja ügyfelei számára, és ennek köszönhetően több mint egy évtizede piacvezető szerepet tölt be az európai nyomdaipari piacon (InfoSource). Londoni üzleti innovációs központja, valamint további négy európai K+F laboratóriuma révén a Konica Minolta töretlenül a további fejlesztések előmozdítása érdekében munkálkodik, ügyfeleivel, valamint tudományos, ipari és vállalkozói partnereivel együttműködve. Az általa gyártott eszközöket tökéletesen kiegészítő innovatív szolgáltatási megközelítés eredményeként a Konica Minolta elnyerte a Keypoint Intelligence rangos Buyers Lab 2020/2021-es PaceSetter díját, használhatóság és támogatás kategóriában („Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021”) A Konica Minolta Business Solutions Europe leányvállalatai és forgalmazói révén Európa, a Közel-Kelet és Afrika (EMEA) több mint 80 országában képviselteti magát. Körülbelül 10 000 alkalmazottal (2020. áprilisi adat) a Konica Minolta Europe több mint 2,34 milliárd euró nettó árbevételt ért el a 2019/2020-as pénzügyi évben.
 
További információkért kérjük, látogasson el a http://newsroom.konicaminolta.eu/ weboldalra és kövesse Facebook, YouTube és Twitter (@KonicaMinoltaEU) oldalainkat is.
 
A kifejezések és terméknevek az érintett tulajdonosok védjegyei vagy bejegyzett védjegyei lehetnek, amelyet jelen dokumentumban elismerünk.
 
 
 
Kapcsolattartó
Melanie Olbrich
Konica Minolta
Business Solutions Europe GmbH
Tel.: +49 (0)511 7404-5337
melanie.olbrich@konicaminolta.eu
 
 
 
 
IDC FutureScape: „A globális informatikai iparág 2021-es előrejelzései” (dok. sz. US46942020, 2020. október), IDC, https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=US46942020  
IDC MarketScape: „Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment” (A nyomtatási megoldások átalakításában részt vevő globális beszállítók 2020-as értékelése) (dokumentumszám: US45354420, 2020. augusztus), IDC, https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=US45354420

Kapcsolat