Konica Minolta

Magyarország

  • Magyar

Giving Shape to Ideas

Hír

A Konica Minolta a 2017-es CeBIT-en jelentette be a Jövő Munkahelyére vonatkozó vízióját

Langenhagen, Németország, 2017. március 28.

A Konica Minolta Business Solutions Europe (Konica Minolta) a 2017. évi CeBIT kiállításon mutatta be a Jövő Munkahelyével kapcsolatos forradalmi elképzeléseit. 

A látogatóknak a Konica Minolta standján lehetőségük nyílt első kézből megtapasztalni a Jövő Munkahelyéhez kínált különböző megoldásokat. A munkakörnyezet gyorsan változik, és ugyanilyen ütemben változnak a támogató technológiákkal szemben támasztott igények is. A látogatókat lenyűgözte a Jövő Munkahelyének megközelítése és az azt övező elgondolások, amelyeket a vállalat a standján bemutatott. Emellett a személyre összpontosító és a bevonódást támogató innovatív technológiák integrációja nagy elismerést váltott ki mind az üzleti partnereinkből, mind az ügyfeleinkből, és egyértelművé tette, hogy a Konica Minolta erős és megbízható partner az informatikai szolgáltatások és megoldások területén.

A Konica Minolta IoT stratégiája 

A Konica Minolta ‒ együttműködésben a MOBOTIX AG-vel, az intelligens IP videó megoldások német specialistájával ‒ bemutatta, hogy miként lehet arcfelismerés segítségével elkalauzolni a munkavállalókat egy szabad íróasztalhoz olyan munkakörnyezetben, ahol nincsenek előre kiosztott munkahelyek. Mivel az irodaterület egyre szűkösebbé válik a vállalati környezetben, fontos a meglévő területet a lehető leghatékonyabban kezelni és kihasználni. Prediktív technológiája segítségével a Konica Minolta megteremti a tárgyalók és az íróasztalok optimális kihasználásának lehetőségét, ily módon biztosítva a lehető legjobb együttműködést és csoportmunkát, ugyanakkor fenntartva a privátszférát is.

A Konica Minolta az ARUP-pal karöltve mutatta be az intelligens IoT íróasztalát, amely képes nyomon követni a szoba hőmérsékletét, páratartalmát, megvilágítását, levegőminőségét és más paramétereket is. A fejlesztés célja, hogy optimális munkakörülményeket teremtsen a lehető legnagyobb hatékonyság és termelékenység érdekében, mivel ezen tényezők jelentős mértékben befolyásolják a szellemi munkaerő kognitív teljesítményét.

A digitális munkahelyek optimális kihasználása érdekében Shoei Yamana, a Konica Minolta, Inc. elnök-vezérigazgatója keddi előadásában két tényezővel világította meg a Konica Minolta IoTstratégiájának lényegét: kiemelkedő "kiber-fizikai rendszer" kialakítása illetve a felhő és az "edge" IoT technológiák egyedülálló ötvözése a költséghatékony döntéshozatal támogatása érdekében. A Konica Minolta kiber-fizikai rendszere a valós világból származó információkat értelmezhető kiber-elemzésekké alakítja át, és csúcstechnológiát képviselő beviteli eszközök felhasználásával kínál megoldásokat. A megvilágítás, képfeldolgozás, érzékelés és anyagtechnológia terén meglévő szakértelmét az IoT csúcstechnológiákkal ötvözve a Konica Minolta olyan eszközöket hoz létre, amelyek a kép, videó és adatállományokat számszerűsíthető paraméterekbe rendezve kínálnak új megközelítést. 

Fenntarthatónak tervezve

A 2017-es CeBIT partnerországa, Japán nagyköveteként a Konica Minolta büszkén vett részt a március 19-én megrendezett nyitóünnepélyen. A "Japán Show" egy művészi előadás keretében, a japán vállalatok és az általuk létrehozott innováció segítségével mutatta be az ország jövőbeli technológiákkal kapcsolatos elképzeléseit és várakozásait. Az OLED panel technológia segítségével, amely az előadás jelmezein is megjelent, a Konica Minolta bizonyította környezettudatosságát és meghatározó pozícióját a japán informatikai és technológiai vállalatok körében. "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy immár a harmadik egymást követő évben jelenhetünk meg kiállítóként a CeBIT-en, és mutathatjuk be innovatív technológiáink széles tárházát, különös tekintettel arra, hogy idén Japán a kiállítás partnerországa" - mondta el Ikuo Nakagawa, a Konica Minolta Business Solutions Europe elnöke. A Deutsche Messe AG teljesen új koncepciót jelentett be a CeBIT 2018-ra és az azt követő évekre vonatkozóan. "A Konica Minolta pozitívan ítéli meg a változásokat. Az új koncepció merész újításokat tartalmaz, amelyeket a magunk részéről elengedhetetlennek tartunk" - hangsúlyozta Ikuo Nakagawa. 

A Konica Minolta a környezettudatos termékek széles körével (például a rugalmas színhangolható OLED panelje és a hivatalos tanúsítvánnyal rendelkező klímasemleges kiállítóstand) azt hangsúlyozza, hogy a vállalat számára rendkívül fontos a fenntarthatóság. Ezt azzal is bizonyítja, hogy támogatja az EcoVision 2050 programot, amelynek célja, hogy a 2005-ös szinthez képest 80%-kal csökkentse a széndioxid-kibocsátást. 

További információk: http://cebit2017.konicaminolta.eu.


KÖZLEMÉNY

VISSZA