Konica Minolta

Magyarország

  • Magyar

Giving Shape to Ideas

Hír

A Konica Minolta célja, hogy 2020-ra 465 millió euró éves árbevételt érjen el Európában IT-szolgáltatásaival

Langenhagen, Németország, 2017. március

A Konica Minolta Business Solutions Europe (Konica Minolta) a CeBIT 2017-en a jelentette be, hogy 2020-ra 465 millió eurós éves árbevételt céloz meg a vállalati tartalomkezelés (ECM), a menedzselt szolgáltatások, az IT-biztonság, és a vállalatirányítás (ERP) területén nyújtott szolgáltatásaival. A vállalat célja továbbá, hogy meghatározó IT-szolgáltatóvá váljon a globális piacon.   

A digitális forradalom az elmúlt 15 évben éppolyan mélyreható változásokat hozott, mint a 200 évvel ezelőtti ipari forradalom, a folyamatosan zajló digitalizáció pedig továbbra is gazdaságunk és társadalmunk alapvető formálója. A Konica Minolta lépést tart a fejlődéssel, 2014-ben meghatározta saját átalakítási programját: a „TRANSFORM 2016” elnevezésű középtávú üzleti terv meghatározza a vállalat képét három éves időtávlatban. 

A CeBIT 2017-en a Konica Minolta bemutatja stratégiáit, melyekkel meghatározó IT-szolgáltatóvá kíván válni. A vállalaton belüli átalakulás tevékenységünk teljes átrendezését igényelte egy új IT-portfolió kialakítására, hogy olyan területeken nyújthassunk szolgáltatásokat, mint a vállalati tartalomkezelés (ECM), menedzselt szolgáltatások, IT-biztonság és a vállalatirányítás (ERP). Ezt a célt számos felvásárlással értük el, többek között a francia Serians és a német Raber+Märcker cégek akvizíciójával, amelyeket lépésről lépésre integráltunk a vállalatba. A Raber+Märcker 2015 óta Konica Minolta IT Solutions néven folytatja tevékenységét. Jelenleg a közel 500, a szolgáltatás és támogatás területén foglalkoztatott alkalmazottunk dolgozik teljes munkaidőben vállalatunk IT-szolgáltatásokat nyújtó üzletágában.  

Ezen intézkedések kifizetődőnek bizonyultak. Az legutóbbi pénzügyi évben  a vállalat 115 millió eurós árbevételt ért el kizárólag az IT-szolgáltatások területén, ami a vállalat teljes árbevételének 4,8%-át teszi ki. Azonban a multifunkciós nyomtatók hagyományos üzletágát tekintve az összbevétel jelentősen magasabb, mivel az ezeket vásárló ügyfeleink közül sokan igényelnek IT-szolgáltatásokat is. Őket hibrid ügyfeleknek nevezzük. A vállat céljai igen ambiciózusak: a terv szerint az IT-szolgáltatások éves árbevételét 2020-ra 350 millió euróra szeretnénk növelni. A megcélzott 465 millió eurós árbevételt úgy kapjuk meg, hogy az előbbi összeghez hozzáadjuk a hibrid ügyfelek által igénybe vett IT-szolgáltatások árbevételét. 

„Jelenleg mintegy 200.000 ügyfelünk van szerte Európában. Célunk, hogy 2020-ra az elérhető piacon lévő potenciális ügyfelek megbízzanak IT-szolgáltatásaink. Azonban jelenleg szembe kell néznünk egy kihívással: be kell bizonyítanunk a piacnak, hogy mi vagyunk az ideális IT-szolgáltató. A CeBIT egy tökéletes színtér, ahol bemutathattuk kiterjedt szolgáltatásainkat és közvetlen párbeszédet kezdeményeztünk az ügyfelekkel és döntéshozókkal”, foglalja össze a vállalat célkitűzését Ikuo Nakagawa, a Konica Minolta Business Solutions Europe elnöke.

További információk: http://cebit2017.konicaminolta.eu.


KÖZLEMÉNY

VISSZA