Konica Minolta

Magyarország

  • Magyar

Giving Shape to Ideas

CleanPlanet program

TERMÉKTÁMOGATÁS

Igyekszünk egyértelmű és teljeskörű támogatást nyújtani ügyfeleinknek - a Konica Minolta bármely munkatársa szívesen segít!

Clean Planet Program

A program 2001-ben történt elindítása óta a Konica Minolta Printing Solutions Europe az Európai Unió (EU) 16 országában veszi vissza ingyen a használt festékkazettákat. 2006. második felében a programot kiterjesztik az alábbi új EU tagállamokra is: Lengyelország, Magyarország, Csehország és Szlovákia. A Clean Planet Program arra ösztönzi a felhasználókat, hogy az elhasznált festékkazettákat térítésmentesen visszavigyék. Nem kell mást tenniük, mint ellátogatni a Clean Planet honlapjára, kinyomtatni a visszaküldési címkét, és elpostázni a Festékkazetta Gyűjtő Központba.

A Konica Minolta Printing Solutions Europe az első olyan gyártó, amely környezetvédelmi újrahasznosítás politikájának részeként a festékkazetták összezúzását alkalmazza.

A tonerből kiszedett műanyag alkatrészeket először porrá zúzzák, megolvasztják, majd újrahasznosításra új műanyag darabokat öntenek belőlük. Amellett, hogy ezzel a hagyományos szeméttelepre történő szállítás kiküszöbölhető, a módszer az egyik leghatékonyabb újrahasznosítási folyamat, amelynek következtében kevesebb hulladék képződik, így hozzájárul a természeti erőforrások megőrzéséhez.