Konica Minolta

Magyarország

  • Magyar

Giving Shape to Ideas

Hasznos tippek

TERMÉKTÁMOGATÁS

Igyekszünk egyértelmű és teljeskörű támogatást nyújtani ügyfeleinknek - a Konica Minolta bármely munkatársa szívesen segít!

Hasznos tippek

Mivel érdemes felkészülni a nagyobb munkák előtt?

Ha nagyobb munkára készül Konica Minolta készülékével, javasoljuk a munka megkezdése előtt mindig időben ellenőrizze a készülékéhez tartozó kellékek állapotát!

A következő ellenőrző lista segítséget nyújthat önnek ebben:

  • tartalék festék a készülékhez. Színes gépek esetén ez 4 színt foglal magába: fekete, sárga, bíbor, kék.
  • amennyiben tűzés funkcióval ellátott finisher kiegészítővel rendelkezik készüléke, ne felejtse ellenőrizni a tűzőkapocs mennyiségét.
  • színes készülékek esetében a festékhulladék egy úgynevezett szemetes tartályba kerül. Javasoljuk, hogy a festékek mellett szemetes tartály is legyen tartalékolva a nagyobb volumenű feladatok megkezdése előtt.
  • nem szabad elfelejteni a megfelelő mennyiségű és minőségű papírt is odakészíteni a gép mellé. A Konica Minolta által forgalmazott papír használata erre a célra a legmegfelelőbb.

Fontos, ha kellékpótlásra van szüksége, illetve készüléke előhívó egység, transzfer egység, vagy bármely más Konica Minolta Technikus által végezhető kellék illetve alkatrész cserét jelez, azonnal jelezze

Központi szám: +36 1 464 9000 (hívásfogadás munkanapokon: 8 - 16 óra között)

E-mail: ugyfel(at)konicaminolta.hu

Újfajta papírok minőségi munkákhoz

A Konica Minolta minden téren arra törekszik, hogy innovatívan és költséghatékonyan támogassa az irodai munkafolyamatokat! Újfajta papírjaink nemcsak „papírok”, hanem hatékony kellékek ahhoz, hogy Önnek kevesebb bosszúságot okozzon az irodai munka és ezáltal hosszútávon időt és energiát takarítson meg.

A Konica Minolta Standard, a Profi és az Original papírok kifejezetten a Konica Minolta berendezésekhez lettek fejlesztve annak érdekében, hogy biztosítsuk a kiváló minőséget minden nyomtatáskor vagy másoláskor. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Garanciát a minimális meghibásodásra, elakadásra és nem szorulnak idő előtti cserére az alkatrészek, illetve kellékek. Ezzel megbízható, stabil működést és folyamatos használatot biztosítanak a szervizkiszállások között, legyen szó kisteljesítményű vagy akár professzionális berendezésről.

Email értesítés a Konica Minolta MFP berendezéseken

Tudta-e Ön, hogy a bizhub modellek, a 250-es modelltől kezdve, illetve valamennyi színes készülék képes email-ban értesítést küldeni hibás működés vagy a felmerülő működési rendellenességekről? Az alábbi felmerülő problémák ill. események esetén tudnak jelzést adni a bizhub berendezések: papír hiány, papír elakadás, karbantartás kijelzése, tűzőkapocs vagy festék hiány, kimeneti papírtálca megtelt, szervíz kód kijelzés, munka befejeződött, lyukasztó szemetese megtelt, stb. Ezen opciók a készülék webes felületén kapcsolhatók ki vagy be, természetes egyenként, ezzel egy-egy berendezés teljesen személyre szabható. A konfigurációval magunk tudjuk megválasztani, hogy mely eseményekről kérünk értesítést.

Szkenneljünk, de hogyan?

A Konica Minolta legújabb multifunkciós berendezései valamennyien képesek szkennelni. A kisebb teljesítményű modellek képesek a szkennelt anyagot e-mail formájában bármilyen e-mail címre továbbítani, vagy egy FTP (fájl szerver) szerver megfelelő könyvtárába másolni és erről egy e-mailban értesítést küldeni. A közepes teljesítményű modellektől kezdve lehetőségünk van az SMB szkennelésre, valamint boxba történő ideiglenes tárolásra is. Az SMB szkennelés nagyon egyszerűen beállítható, nem igényel szervert és nem kell semmilyen segédprogramot telepíteni hozzá. Mindössze egy megosztott könyvtár a feltétele a szkennelésnek ahová bemásolhatja a készülék a dokumentumokat. Lehetőségünk van a felhasználóknak vagy csoportoknak a készülék merevlemezén fiókokat (boxokat) létrehozni ahová nyomtatni, faxolni vagy szkennelni tudunk. Ezekben a boxokban tárolhatunk akár hosszabb ideig is dokumentumokat, hogy néha nyomtassunk belőle párat, például az árlistánkból, de lehetőségünk van a dokumentum szerkesztésére is például kicserélhetjük az első két oldalát.

Röviden az energiatakarékos üzemmódról

A modern technológiák segítségével elértük, hogy minden termékünk rendelkezik energiatakarékos üzemmóddal. Egyes készülékeken, például a kisebb nyomtatókon ez a funkció teljesen automatikusan, a gyártó által meghatározott módon működik. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a nyomtatónk a legútolsó nyomtatást követő kb. 5 perc múlva energiatakarékos üzemre vált. Amennyiben nyomtatási parancsot kap, azonnal felfűt és megkezdi a nyomtatást. Nagyobb nyomtatókon és a multifunkciós készülékeken az energiatakarékos üzem időzítése a felhasználói menüből állítható, illetve ezen üzemmód ki vagy be kapcsolására is lehetőség van. A takarékos üzemmód leglátványosabb előnye a csekély villamos energia fogyasztás, de alkatrészek - és így a berendezés - élettartamát is növelik.

Hullámosak a nyomtatott papírok. Egyszerű a megoldás!

Miért hullámos a nyomtatóból kijövő papír?

A jobb minoségű papírok használatával csökkenthetjük a hullámosodás mértékét, mivel a gyártók a páratartalom megfelelő szinten tartásán kívül egyéb, a papír mechanikai tulajdonságait is folyamatosan fejlesztik, ilyen például a több papírréteg használata, valamint a szálszerkezet irányának precíz meghatározása, valamint segédanyok alkalmazása, és nem utolsó sorban a professzionális vágás.

Mit tehetünk ellene?

Ennek több oka lehet, elsősorban azonban a papír nedvességtartalma a meghatározó. A jobb minőségű papírok esetében, a gyártás folyamán szigorú követelmények között állítják be a papír ideális páratartalmát. Ezt az ideális páratartalmat hivatott megörizni a több rétegű csomagolás, azonban a tárolás helyétől még így is sok függ. Ha a papírunk nedvesebb az ideálisnál, akkor a festék fixálásakor (rögzítésekor), amely hovel (160-190 C fokos hőmérsékleten) és nyomással történik, a papír a gyors pára-vesztés következtében meg-hullámosodhat.

Miért érdemes eredeti kellékanyagokat használni?

A vásárlás után az eredeti kellékanyagok használatával biztosíthatjuk a nyomtatónk vagy multifunkciós berendezésünk hosszú élettartamú és megbízható működését. Egyéb kellékanyagok használatával például utángyártott festékkazetták, vagy újratöltött festékkazetták hatással vannak a nyomtatási minőségre és a belső koszolódás miatt, a nyomtatási sebességre is.

Gyakori jelenségek, nem eredeti kellékek használata esetén: halványabb színek és ködös, életlen nyomat illetve foltos képek. Gyakori az erős festékszóródás is melynek következménye a gyakori papírelakadás és az alkatrészek idő előtti elhasználódása, valamint a készülék tisztítására is hamarabb szükség lesz. Hosszútávon jobban kifizetődőbb eredeti, hivatalos forrásból származó alkatrészeket vásárolnunk, így több pénzt is tudunk megtakarítani.