AI VEZÉRELT HŐKAMERÁS MEGOLDÁSOK

A HŐKAMERÁS RENDSZEREK SZEREPE

 

A hőkamerás technológia alkalmazása napjainkban egyre elengedhetetlenebbé válik azok számára, akik üzleti tevékenységük során különösen fontosnak tartják a tűzveszélyes helyzetek előrejelzését, a kockázatok csökkentését és a károk megelőzését. 

Raktárakban, gyártóüzemekben és egyéb létesítményekben – mind beltéren, mind kültéren – a túlmelegedés rövid időn belül tüzet és lángokat okozhat, amelyek veszélybe sodorhatják a munkavállalókat, a vállalkozását, károsíthatják a környezetet, működési leállást eredményezhetnek, és versenyképességének, valamint hírnevének csorbulásához vezethetnek.

Amennyiben Ön könnyen gyulladó anyagokkal dolgozik, tisztában van azzal, hogy a tüzek valós veszélyt jelentenek, és hamar kikerülhetnek az irányítás alól. Egy hulladékudvaron vagy újrahasznosító üzemben például számos energiaforrás táplálhatja a lángokat,  egy gyártósoron pedig a gépek túlmelegedhetnek. Sőt, számos logisztikai központ vagy ipari létesítmény szerves részét képező akkumulátortermekben az akkumulátorok túlmelegedhetnek töltés közben, hidrogéngázt bocsáthatnak ki, vagy sav szivároghat.

Még ha már telepített is fejlett tűzjelző és biztonsági rendszereket, valószínűleg ezek nem képesek figyelmeztetni a hőkockázatokra, amelyek a tűz kialakulásának előjelei lehetnek. A hőkamerák, ezzel szemben, jóval hamarabb képesek azonosítani a tűz- és túlmelegedési kockázatokat, mint a hagyományos rendszerek – még a lángok és a füst kialakulása előtt – azzal, hogy érzékelik a potenciális tűzkeletkezési gócpontokat.

 

MEGOLDÁSUNK

MEGOLDÁSUNK

 

A Konica Minolta a legkorszerűbb Mobotix hőkamerákat és fejlett AI-vezérelt szoftvert ötvözve kínál teljes körű megoldást a proaktív hőérzékelésre és tűzmegelőzésre. Az időjárásálló és robusztus Mobotix hőkamerák mind beltéren, mind kültéren használhatók.

Minden egyes kamera a következőket integrálja:

 • Egy vizuális szenzort a terület, létesítmény, gép vagy más eszköz vizuális megfigyelésére.
 • Egy hőmérséklet-szenzort, amely nyomon követi a terület, létesítmény, gép vagy eszköz, vagy specifikus zónák hőmérsékletét.
 • Hőradiometriai technológiát a megfigyelt jelenet minden egyes pixelének pontos mérésére.
Az Intelligens hőkamerák a megfigyelt területen a tárgyak felszíni hőmérsékletét képesek figyelni, ha a mért hőmérséklet a beállított határérték fölé emelkedik a figyelt zónában, képesek riasztást küldeni sms-ben, e-mailben, IP hálózaton keresztül, tudnak szirénát megszólaltatni, vagy a már telepített tűzjelző rendszerbe is riasztást küldeni.

Az API-k lehetővé teszik a Mobotix hőkamerák zökkenőmentes összekapcsolását a már meglévő biztonsági rendszerekkel, és a Konica Minolta megoldást úgy alakítható ki, hogy automatizált intézkedéseket hajtson végre, mint például:
 
 • Egy túlmelegedő gép azonnali leállítása, ezzel megelőzve a károsodást és a potenciális veszélyhelyzetek kialakulását.
 • Tűzoltó berendezés aktiválása, amely gyors reakciót biztosít tűzeset esetén, még mielőtt az képes lenne tovább terjedni.

Ez a rugalmas és integrált megközelítés biztosítja, hogy vállalata tűzvédelmi stratégiája a lehető legmagasabb szinten működjön, automatizálva azokat a kulcsfontosságú biztonsági folyamatokat, amelyek létfontosságúak az Ön és munkatársai védelmében.

 

 

A KONICA MINOLTA HŐÉRZÉKELÉSI ÉS TŰZMEGELŐZÁSI MEGOLDÁSÁNAK ELŐNYEI


 

Korai tűzveszély-észlelés

Gyors reagálás a tűz terjedésének megakadályozására vagy megelőzésére.

Kockázatcsökkentés

Minimálisra csökkenti az emberi sérülések, károk és pénzügyi veszteségek esélyét, és elkerülhetők a munkaleállások.

Távoli zóna-mérés

Egyszerre akár 20 zóna mérhető akár 72 méteres távolságból.

Automatizált figyelmeztetések

Többféle intézkedés hő- vagy tűzveszély észlelésekor.

Tripla tanúsítvány

A Mobotix kamerák megbízhatóságát VdS, CNPP és EN 54-10 tanúsítványok igazolják.

Biztonságos adattárolás

Belső DVR a felvételek jövőbeli elemzéséhez és konzultációhoz.

FŐBB ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

 • Tűzmegelőzés
 • Tűz és füst érzékelés
 • Akkumulátor töltőhelyek figyelése
 • Gépek, kritikus infrastruktúra védelme
 • Hűtött áru felügyelete
 • Magas kockázata öngyulladó anyagok felügyelete

BETEKINTÉS A TECHNOLÓGIÁBA

 
 
 


 

KÉRDÉSEINK

Önök mit tesznek eszközeinek és értékeinek védelme érdekében, továbbá milyen megoldásokat alkalmaznak a munkavállalók fokozott védelmének biztosításáért?
 
Bizonyára Önök is szeretnék elkerülni a megelőzhető tűzesetek által okozott károkat és munkakimaradásokat?

KONICA MINOLTA IOT LIVE SHOW 2024

Fedezze fel a Konica Minolta AI vezérelt gépi látás megoldásaival,
hogyan javíthatja vállalati folyamatait és támogathatja üzletét!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

regisztráció

Lépjen kapcsolatba velünk!