A Konica Minolta gépi látás megoldásaival érkezett a MAJOSZ MEETUP-ra!

Debrecen | 19 április 2024

Ma Debrecen városában, a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetségének (MAJOSZ) megrendezésében, egy rendkívül izgalmas eseményen vettünk részt, ahol újra megerősíthettük ipari innováció iránti elkötelezettségünket.


Markarián Artin, a Konica Minolta értékesítési tanácsadójaként, egy gépi látás és ipari automatizációs megoldásokról szóló előadás keretein belül osztotta meg tudását. Az esemény során a kiállítói térben bemutatásra került a FORXAi Smart Mirror is, melyet Kószás Attila, Czégé Attila és Bartók István közreműködésével ismerhettek meg a résztvevők.

Az előadásunk során bemutattuk, hogy a minőség-ellenőrzési folyamatokat miként lehet hatékonyabban végezni. Intelligens kamerarendszereink segítségével a gyártási folyamatok minőség-ellenőrzését gépi látás és mesterséges intelligencia támogatja, mely az emberi felügyelet kiegészítésével vagy helyettesítésével jelentősen növelheti a gyártási folyamatok hatékonyságát, ami jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy már a gyártás korai szakaszában nagy pontossággal kiszűrhetők a munkadarabokon keletkező felületi hibák, az idegeden anyagok, vagy egy berendezés összeszerelésénék hibái és hiányzó alkatrészei, melyeket a fáradékony munkaerő vagy az emberi szem észre sem vesz. Kiemelt alkalmazási területei: a hibafelismerés, az összeszerelés minőség-ellenőrzése, a felület ellenőrzése, az objektum detektálás, valmint az osztályozás, számlálás.

A kiállító térben bemutattuk a FORXAI Smart Mirror legújabb MI alapú innovációnkat, amely kifejezetten azoknak az iparágaknak készült, ahol a személyi védőfelszerelések szigorú használata elengedhetetlen. Ez az eszköz növeli a munkavállalók biztonságát azáltal, hogy ellenőrzi a védőfelszerelések helyes viselését, csökkenti a munkahelyi balesetek és betegségek kockázatát. Emellett lehetőséget biztosít a vállalatok számára, hogy ellenőrizzék a vásárolt védőfelszerelések minőségét, elősegítve ezzel a megfelelő szolgáltatók kiválasztását és a költséghatékonyságot.

Köszönjük a megtisztelő figyelmet és a fokozott érdeklődést!