MI vezérelt gépi látás megoldásainkkal és a FORXAI Mirror debütálásával érkeztünk az IOT LIVE SHOW-ra!

Budapest | 25 április 2024

A Konica Minolta elkötelezett amellett, hogy menedzselt nyomtatási szolgáltatásaival, dokumentumkezelési megoldásaival és a munkafolyamatok automatizációjával segítse a vállalatok digitális transzformációját. Az innovatív vállalat a nemrégiben létrehozott VSS üzletága révén, a mesterséges intelligenciával vezérelt gépi látás megoldásaival az irodai munkakörnyezeten túl, már számos új területen segíti a cégeket, hatékonyabb operatív működést és üzletet eredményezve. Ilyen területek közé sorolandó a gyártás, logisztika, munkavédelem, üzemeltetés vagy éppen az egészségügy.


„A 3 napos eseményen, ahol számos kiállító technológiáival ismerkedhettek meg az érdeklődők, a Konica Minolta egy komplett bemutatótermet reprezentáló standon, technológiai túrák keretében mutatta be a legújabb IOT és MI alapú innovációit. Különös figyelmet kapott a gyártást támogató vizuális minőség-ellenőrzés alkalmazásunk és a kiállításon debütáló, nagy érdeklődésnek örvendő FORXAI Smart Mirror.” – mondta Kószás Attila, a Konica Minolta Magyarország marketing vezetője.

A Konica Minolta vizuális minőség-ellenőrzési megoldásának köszönhetően az előállítási folyamat során nagy pontossággal kiszűrhetők a munkadarabokon keletkező felületi hibák, az idegen anyagok munkafolyamatba való bekerülése vagy egy berendezés összeszerelésének hibái és hiányzó alkatrészei. Ezen AI-alapú megoldások képesek tanulni az adatokból és alkalmazkodni a gyártási folyamatok változásaihoz. Mindamellett, hogy növelik a hatékonyságot, jelentős költségmegtakarítást eredményezhetnek és hozzájárulnak az optimális erőforrásgazdálkodáshoz.

A Magyarországon először bemutatott FORXAI Smart Mirrornak kifejezetten nagy sikere volt a kiállításon. Az eszköz specifikusan azon iparágak számára készült, ahol a személyi védőfelszerelések használatának szigorú betartása kritikus fontosságú. Hozzájárul a munkavállalók biztonságának megőrzéséhez, a munkával kapcsolatos balesetek és megbetegedések elkerüléséhez, azáltal, hogy ellenőrzi a védőfelszerelések megfelelő viselését.

Kiemelendő, hogy használatával az élelmiszer- és termékszennyeződések kockázata is csökkenthető, ezáltal az élelmiszer visszahívással járó óriási költségek is. Továbbá lehetővé teszi a vállalatok által vásárolt PPE-k minőségének ellenőrzését, mellyel segíti a megfelelő szolgáltató kiválasztását és a költséghatékonyságot is.
A gyakorlati bemutatókon felül, szakmai előadással és egy kerekasztal-beszélgetéssel is szerepet vállalt a Konica Minolta, ahol tapasztalatok megosztása révén juthattak információhoz az érdeklődők, hogy az MI alapú gépi látás miként támogathatja az üzletet vagy a gyártásoptimalizációt.

„Az immáron már 3. alkalommal megrendezése kerülő IOT LIVE SHOW konferencia egy egyedülálló platform, ahol a résztvevők kapcsolatokat építhetnek egymással, az iparágak képviselőitől extra tudásra tehetnek szert hazai és nemzetközi esettanulmányok, valamint tapasztalatmegosztás révén és nem utolsó sorban rátalálhatnak azokra az IOT technológiákra, amelyekkel javíthatják vállalati működésüket. Mi sem igazolja ezt jobban, mint, hogy számtalan érdeklődő jelent meg a Konica Minolta standjánál is, abból a célból, hogy felfedezzék, a GÉPI LÁTÁS hogyan támogathatja az ÜZLETÜKET vagy éppen az operatív működésüket. Szakértői csapatunk izgalmas technológia bemutatókkal és személyes konzultációkkal nyújtott bővebb betekintést.” – nyilatkozta Kószás Attila, a Konica Minolta Magyarország marketing igazgatója.  

A konferencia első napján került sor az IOT megoldás-szállítói verseny eredményhirdetésére, ahol a Konica Minolta egy innovációs megoldást különdíjban is részesített. „A különdíj odaítélése során kiemelt szempont volt számunkra, hogy a pályamű hogyan kapcsolódhat a Konica Minolta technológiai innovációihoz, és hogy az adott megoldás mennyire szolgálja az egyéni, a vállalati és a társadalmi célokat egyaránt. E szempontok alapján a különdíjat a BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék IoT megoldása, a Sign Buddy nyerte el. Ezúton is gratulálunk a versenyen résztvevőknek és nyerteseknek.” – nyilatkozta Kószás Attila.

A Konica Minolta folyamatosan törekszik arra, hogy megoldásaival és új fejlesztéseivel ne csak megfeleljen a legújabb ügyféligényeknek, hanem túlteljesítse az iparági szabványokat. Minden gépi látás iránt érdeklődőt szeretettel vár a Konica Minolta a budapesti VSS bemutatótermében. Online időpont foglalás a https://www.konicaminolta.hu/hu-hu/vss/showroom oldalon.

Olvassa el közösségi médiában megjelent híreinket is!
1. Nap
2. Nap
3. Nap