Újgenerációs IoT kamera rendszerek a Konica Minoltától!

| 4 október 2019

A Konica Minolta közös fejlesztésekbe kezdett a MOBOTIX IP-kameragyártóval

Újgenerációs IoT kamera rendszerek a Konica Minoltától A Konica Minolta közös fejlesztésekbe kezdett a MOBOTIX IP-kameragyártóval Októbertől 1-jétől a Konica Minolta Magyarország forgalmazásában érhetőek el a legújabb német fejlesztésű és gyártású, IP-alapú biztonsági MOBOTIX kamerarendszerek Magyarországon. A MOBOTIX kamerák közös jellemzői a kiváló minőség, a megbízhatóság, a robosztus ellenállóképesség és a hosszú élettartam (MTBF 80.000 üzemóra!). Mivel a kamerákban nincsenek mechanikai mozgó alkatrészek és strapabíró üvegszálas vázzal vannak ellátva, így üzemeltetési és karbantartási költségük elenyésző. Ezen kamerák a beépített analitikai lehetőségek révén, valamint az egyéb IoT eszközökhöz történő kapcsolódással számos területen alkalmazhatók üzleti célokra. A MOBOTIX kamerarendszerek moduláris felépítésűek, így a felhasználók a saját igényeikre szabott, speciális megoldások sokoldalúságát élvezhetik.


Kiemelkedő kiberbiztonság

Az elkötelezett és végletekig precíz német gyártó etikus hackerek csapatával igyekszik minden sebezhetőséget, backdoor lehetőséget feltárni és kizárni a kameraszoftverből, amely frissítését mindaddig nem publikálják, amíg az nem 100% hibamentes és megtámadhatatlan.
A szoftver ráadásul nem jelent külön költséget: a MOBOTIX rendszer része, a kamerákkal együtt kerül telepítésre. Nincs szoftverkövetési vagy -frissítési díj, míg a szoftverfejlesztésekkel egyre optimálisabb működést tesznek lehetővé, miközben egyre több innovatív megoldást tartalmaznak.


Egyedülálló technológiai megoldások

Nincs többé aggodalom a menedzsment-szerver hibája miatt, hiszen a MOBOTIX esetében egyáltalán nincs szükség menedzsment-szerverre! Az alkalmazott decentralizált architektúra lényege, hogy a kamerák önmagukban képesek teljes értékűen ellátni nem csupán a képalkotást, de a képfeldolgozást is: minden egyes kamera olyan erős hardvert tartalmaz, ami feleslegessé teszi a központi szervert. Abban a nem várt esetben, amikor az egyik kamerával bármi gond lenne, az nem okoz fennakadást a rendszer többi részének működésében.
A kamerák erős hardvere kiemelkedő képminőséget eredményez mind élőben, mind felvételeken, a Moonlight technológiának köszönhetően még a gyengébb fényviszonyok között is.


Több mint kamera: intelligens szenzorcsomag

A kamerák moduláris felépítésűek, akár 180 fokos látószögű optikával szállíthatóak, továbbá a kültéri eszközök beépített mikrofonnal, hangszóróval és giroszkóppal rendelkeznek, valamint intelligens mozgásérzékelőt és hőszenzorokat is tartalmaznak.

A hőszenzorok egyik legfejlettebb verzióját képviselő Thermal Radiometry hőkamera például képes megmondani a pontos hőmérsékletet az általa érzékelt helyiség bármely részén, mellyel a vállalatok számára hatékony és preventív tűzvédelmet biztosít.


A MOBOTIX kamera a beépített analitikáknak köszönhetően tárgy vagy ember számlálásra, hőtérkép készítésére és viselkedéselemzésre is alkalmas az élőkép vagy a felvett videó alapján. A nyert adatokból képes intelligens feladatmegoldásra, válaszreakciók létrehozására, valamint ezek továbbítására az esetlegesen hozzákapcsolt IoT rendszerhez.


„A MOBOTIX nagy előnye a beépített intelligenciájában rejlik, hiszen egyszerre több funkciót  képes ellátni. Ez egy olyan teljesértékű biztonsági IP kamerarendszer, amely akár vásárlók számlásására, bizonyos polcok előtt eltöltött idő mérésére és marketingelemzések készítésére is alkalmas. Robosztus kivitelének köszönhetően extrém ipari körülmények között és mezőgazdaságban is hatékonyan alkalmazható. Továbbá könnyedén integrálható beléptető, riasztó, tűzjelző és egyéb vagyonvédelmi rendszerekbe.”

Fodor Gábor, üzletfejlesztési menedzser, Konica Minolta Magyarország


A Konica Minolta hozzáadott értéke


A Konica Minolta Magyarország nem csupán a MOBOTIX rendszerek forgalmazójaként és telepítőjeként kíván támogatást nyújtani a honi vállalatoknak, hanem a két gyártó közös fejlesztései révén a nemzetközi tapasztalatokat felhasználva folyamatos innovációkkal, testreszabott automatizációs megoldásokkal kívánja hatékonyabbá tenni a MOBOTIX kamarákat használó vállalkozások mindennapi működését.


A Konica Minolta új üzletágának szakértői teljes körű tanácsadással szolgálnak és speciális felmérési metódust alkalmaznak annak érdekében, hogy a lehető legoptimálisabb megoldást kínálhassák a hazai cégeknek.


„Számos területen képviseltetjük magunkat világszerte, és a Konica Minolta Magyarország révén  szakértő kollégák támogatásával szeretnénk elhozni a nemzetközi piacon már bizonyított megoldásainkat a magyarországi cégek számára, hogy ők is profitálni tudjanak az IoT kamera rendszereink nyújtotta előnyökből.” - mondta Tonny Frederiksen, a MOBOTIX északkelet-európai regionális értékesítési igazgatója.A Konica Minoltáról


140 év innováció és bizalom - A Konica Minoltánál törekszünk arra, hogy egyedülálló képalkotó és adatfeldolgozási technológiáinkkal folyamatosan új, innovatív megoldásokat fejlesszünk ügyfeleink igényeire szabottan. Az irodai berendezéseken túl átfogó IT szolgáltatások szállítójaként az üzleti és működési folyamatokat optimalizáló, teljes körű informatikai tanácsadást és szolgáltatást nyújtunk, amelynek fontos elemei a munkafolyamat-automatizálásra, az IT infrastruktúrára, valamint a biztonságra vonatkozó megoldások. Ügyfeleinknél testreszabott fejlesztéseket végzünk, melyek elősegítik a szervezeti egységek effektív munkavégzését.

 

A nyomdaipar és az ipari nyomtatás meghatározó szereplőjeként partnereinknek digitális rendszereink mellett szoftveres megoldásokat kínálunk, továbbá üzleti tanácsadással és képzésekkel támogatjuk üzletüket.

 

A digitális gyártásban szerepet vállalva a Konica Minolta a vizualizáción alapuló technológiáit is folyamatosan fejleszti. Intelligens videófelügyeleti rendszereink ügyfeleink számára teljes körű védelmét biztosítanak, és üzleti elemzéseket készítenek.

 

A Konica Minolta az egészségügyi szektorban is jelen van. Klinikai munkafolyamatok digitalizálásával, valamint diagnosztikai berendezések széles választékával segíti az orvosok munkáját. Továbbá precíziós gyógyászati technológiákkal és számos kutatással részt vesz a rákkezelés forradalmasításában is.


A Konica Minoltáról, új megoldásairól, innovációiról bővebben a www.konicaminolta.hu oldalon olvashat.


Ismerje meg Ön is, milyen innovatív megoldásokkal támogatja a Konica Minolta a vállalatokat a digitális transzformációban!