Üzleti lehetőségek felfedezése a Konica Minolta innovációival a Drupán

Budapest | 28 május 2024

A 2024.05.28-06.07. között megrendezésre kerülő Drupa nyomdaipari kiállításon a 8B csarnokban egy 2400 négyzetméteres standon, hat összekapcsolt területen és két emeleten ismerhetik meg a látogatók a Konica Minolta legújabb innovatív nyomdaipari megoldásait.


A Konica Minolta és az MGI közösen, több, mint 30 működő nyomdagéppel és közel ugyanennyi szoftverbemutatóval várja az érdeklődőket.
A Drupa 2024 kiállítás hetedik legnagyobb standján teljeskörű megoldások kerülnek bemutatásra, a márkatervezéstől kezdve a nyomtatáson és utómunkálatokon át a logisztikai folyamatokig.
A Konica Minolta számos európai premierrel készül, kiemelt hangsúlyt fektetve a fenntarthatóságra, a nyomtatás értékére és arra, hogy az ügyfelek hogyan láthatják meg a nyomtatás jövőjében rejlő lehetőségeket.  A bemutatók középpontjában innovatív konfigurációk és új alkalmazások állnak, amelyek jelentős hatással vannak a kereskedelmi nyomdák, valamint a márkatulajdonosok, tervező és reklámügynökségek üzleti tevékenységére.
 
Az innovációk és a gépeladások fejlődésének egyértelmű jelei
A Drupán bemutatott 30 működő nyomdaipari rendszer között szerepel a Konica Minolta következő generációs HS-UV inkjet nyomdagépe, az AccurioJet 60000. Ez a csúcskategóriás modell az AccurioJet KM-1e sorozat minőségére és technológiájára épül, továbbfejlesztve az ügyfélérték és a használhatóság maximalizálását. Az AccurioJet 60000 HS-UV inkjet nyomdagép óránként 6000 lap (sph) kapacitással rendelkezik, kétoldalas nyomtatási lehetőséget kínálva, ezzel biztosítva a sokoldalúságot és a hatékonyságot a nyomtatási műveletek során. A Konica Minolta beépített szenzorai és spektrofotométere lehetővé teszi a nyomtatási folyamat folyamatos felügyeletét és szabályozását, biztosítva a folyamatos magas minőséget.
A Drupán debütál a Konica Minolta egy másik nyomdagépe is, a AccurioPress C84hc, amely rendkívüli színárnyalatokkal rendelkező tonerrel működik, élénk és ragyogó színeket biztosítva a nyomatoknak. Ez a nyomdagép különösen hasznos lehet kereskedelmi nyomdák, tervező irodák, reklámügynökségek, vállalatok és márkák számára.
A Konica Minolta technológiai fejlődésének egyik kiváló példája az MGI-al való partnerség. Az MGI AlphaJet által bemutatásra kerül a kiállításon, hogyan lehet különálló folyamatokat – mint a fóliázás, lakkozás, nyomtatás, hajtogatás és szárítás – egyetlen teljesen integrált gyártási folyamatba összevonni.
Az ügyfelek számára ez jelentős megtakarítást jelent a helyigény, az energiafogyasztás és a személyzeti költségek terén. A különböző gyártómotorok kézi beállításait egyetlen teljesen automatizált rendszerben egyesítik, beleértve a B1+ formátumú szoftverek használatát is.
A Konica Minolta nyomdai rendszerei, mint például az AccurioPress C14000e - nagy volumenű gyártásra szánt nyomdagép, amelyből már több, mint 2200 darabot adtak el világszerte - és az AccurioLabel 400 –  digitális címkenyomtató, amelyből már több, mint 1500 darabot értékesítettek világszerte – a Drupa 2024 kiállítás sztártermékei közé sorolandók.  Többek között ezen rendszerek is segítették megalapozni a Konica Minolta hírnevét és szerepét, miközben tovább terjeszkedik a nyomdai és ipari nyomtatás területén.

A Mesterséges Intelligencia segítségével új szintre emeljük a programozott nyomtatást
A Drupán bemutatásra kerülnek a legújabb fejlesztések olyan területeken is, mint a programozott nyomtatás - amely a változó adatok kezelését egy magasabb szintre emeli -, ahol az AI által generált tartalom hozzáadódik az alkalmazásokhoz a célzott tartalom elérése érdekében.
Ezen felül egyedülálló szoftvereket is bemutatunk, köztük az „Ex Kansei”-t is. Ez a prediktív szoftver, amely évek kutatásai alapján szemkövetési adatokra épül, láthatatlan információkat alakít értékké azáltal, hogy olyan emberi elemeket vizsgál, mint a figyelem, benyomás és pozicionálás, így elemzi, mit gondol az agy. Az Ex Kansei széles körű márkaelemeket képes elemezni, beleértve a termékcsomagolást, weboldal-hirdetéseket, direkt mail anyagokat, marketinganyagokat, az üzletekben található értékesítési pontokat. Az eredmények néhány percen belül elérhetők, miután a tartalmak felkerültek a felhőszoftverbe. Ezeket mennyiségileg elemzi és vizualizálja a rendszer a termék által keltett figyelemtől és benyomástól kezdve a színek harmóniáján, a komplexitás szintjén át a pozícionálásig.

A fenntarthatóság gyakorlati példákkal való megvalósítása
A Konica Minolta bemutatja, hogyan teszi lehetővé a digitális nyomtatás az igény szerinti nyomtatást. Az „alapértelmezett fenntarthatóság” jegyében minden brosúrát és marketinganyagot újrahasznosított papírra nyomtatunk a Drupán, igény szerint. Emellett most először a Konica Minolta nem visz előre nyomtatott anyagokat a kiállításra. Ehelyett a Konica Minolta termékismertetőit és egyéb marketinganyagait egy nagy kijelzőn lehet megrendelni melyeket néhány másodpercen belül kinyomtatunk a helyszínen.

Egyedülálló robotika és egyéb szoftverfejlesztések
A Konica Minolta a kiállításon a jövő nyomtatótermében mutatja be a digitális transzformációról alkotott elképzelését. Fókusz a digitális berendezések hatékony használatára irányul, különös tekintettel a nyomtatás automatizálására.
A ‘mixed reality service’ keretében a Konica Minolta távoli szervizszolgáltatás megoldásait ismertetjük az érdeklődőkkel. Ennek alkalmával az operátorok headsetekkel vagy kamerás okostelefonokkal csatlakozhatnak a Konica Minolta servicedesk-hez a felhőn keresztül, hogy valós idejű vizuális támogatást kapjanak a problémák gyors megoldására.
A Drupán bemutatott AIReLink okostelefon-alkalmazás egy speciális eszköz a szerviztechnikusok számára, amelyet a Konica Minolta fejlesztett ki, a több mint 4000 technikusának többéves tapasztalatára építve. Az alkalmazás bevezetése óta, mindezzel közel 10 000 ügyféllátogatást, több mint 300 000 kilométernyi utazást takarított meg a vállalat, továbbá 140 tonnával csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását.
A modern rendelésfelvételt és az automatizált feldolgozást ötvözve, a Konica Minolta két Cobot robotot is bemutat az eseményen, amelyek az elkészült brosúrák átadásában segítenek az ügyfeleknek.
 
Együttműködés partnerekkel
A kiállításon a Konica Minolta számos partnerrel dolgozik együtt, annak érdekében, hogy a technológiáik lehetőségeit maximálisan kihasználják. Stratégiai partnerünk, az MGI Digital Technology (MGI) mellett más partnerek is jelen lesznek standunkon, mint például az Industrial Inkjet Ltd (IIJ), amely testreszabott inkjet megoldásokat kínál, valamint a Plockmatic, amely finishelő megoldásokat szállít és új termékeket mutat be a Konica Minolta standján.
Jelen lesz továbbá a Valiani, egy olasz gyártó, amely vágógépeket és síkágyas plottereket készít, valamint a SEI, a lézertechnológia területén működő innovatív cég. A standon helyet kap a portugál MTEX NS is digitális nyomdagépével, mely a hullámkarton csomagolás gyártásához használatos.
További partnerek, mint a Fiery, Acco, Wirbelwild, Suchy, Upland, Grafisk Maskinfabrik (GM), Horizon és Kodak Creo, valamint a Konica Minolta üzleti divízió, mint a Konica Minolta Sensing és a FORXAI, szintén bemutatják kompetenciáikat a Drupán.
 
A Drupa kiállításon debütáló termékek:
PaperOne 5000
Ez a SEI Laser innovatív rendszere, amely digitális finishelést kínál SRA3-tól B1-es lapokig. A moduláris B2 PaperOne 5000 rendszer a Konica Minolta Icaro szoftverével működik, egy vagy több lézeregységgel és az ügyfél igényei szerint konfigurálható. Lehetőségei: vágás, bigelés, mikroperforáció.
AccurioPro Colour Manager (APCM) Suite
Átfogó színkezelési megoldás új frissítésekkel, amelyek egyszerűsítik a munkafolyamatokat. Az APCM zökkenőmentesen működik az IQ-501-es technológiával és más külső mérőeszközökkel is.
AccurioPro Dashboard
A gyártási munkafolyamatot elemző szoftver frissített változata. Részletesen rögzíti a gyártósor adatait, csökkenti a leállási időket és a termelési költségeket, valamint maximalizálja az termelékenységet.
AccurioPro Flux
A Konica Minolta AccurioPro Flux szoftvermegoldása számos frissítést kapott, amelyek mind a munkafolyamat automatizálását, az üzleti lehetőségek bővítését és a nagyobb rugalmasságot célozzák meg az ügyfelek számára. Az új verzió támogatja az AccurioJet KM-1 nyomdagépet és tartalmazza a továbbfejlesztett WebShop modult.
AccurioPro Flux Label Impose
Az AccurioPro Flux Label Impose opció zökkenőmentesen működik a Konica Minolta AccurioLabel nyomdagépekkel, és egy „mindent egyben” csomagot kínál a nyomtatáshoz. Lehetővé teszi az importálást, összeállítást, a nyomtatási feladatok kezelését, változó adatok hozzáadását és címkék nyomtatását egyetlen rendszerben. A Flux Label Impose emellett támogatja a stancoló szerszámok adatainak előkészítését, intuitív felhasználói felületet biztosít és nagy, 320x480 mm-es nyomtatási területet kínál.
Omnia 100
Automatikus adagolású stancológép folyamatos lapadagolóval és feldolgozórendszerrel. Teljes digitális munkafolyamat integrációval, automatikus beállítással és vonalkód vagy QR kód olvasással rendelkezik.
Továbbá bemutatásra kerülnek új opciók az MGI JetVarnish 3D Web 400-hoz, valamint a Konica Minolta Sensing üzletágának MYIRO színkezelő eszközei is, amelyek spektrofotométereket tartalmaznak a fejlett színkezeléshez és a nagy sebességű automatikus szkenneléshez.
 
A Konica Minolta víziója: hatékonyan nyomtatott magas hozzáadott értékű nyomtatott anyagok
Olaf Lorenz, a Konica Minolta Business Solutions Europe nemzetközi marketingigazgatója elmondta: „Nyolc hosszú év után nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ismét részt vehetünk a Drupán, ahol bemutatjuk a jövő nyomtatóterméről alkotott elképzelésünket. Úgy gondoljuk, hogy a Konica Minolta professzionális nyomtatási üzletágának küldetése az analóg nyomtatásról a digitális nyomtatás használatára való áttérés elősegítése, ezáltal egy olyan világ megteremtése, amelyben a nagy hozzáadott értékű nyomtatott anyagok nyomtatása hatékonyan történik, és a környezetre gyakorolt hatás minimálisra csökken. E küldetés megvalósítása érdekében üzleti területeink széles skáláját kínáljuk a kereskedelmi nyomtatástól a címkenyomtatásig, a csomagolásig és az ipari nyomtatásig, és mindehhez széleskörű, magas minőségű és megbízható portfóliót biztosítunk professzionális szolgáltatásokkal.”
 
Bővebb információért kérjük, keresse nyomdaipari értékesítési tanácsadóját!