Hálózatüzemeltetés

Informatikai hálózatok üzemeltetésével kapcsolatos megoldásaink

Válassza a Konica Minoltát akkor is, ha az irodai hálózat menedzsmentjéről van szó!


A vállalati informatikai infrastruktúra egyik legfontosabb eleme az informatikai hálózat, amely a cég üzleti igényeit kiszolgáló informatikai rendszerek és szolgáltatások alapja. Napjainkban a tárolt adatmennyiségek és sávszélességigények növekedése, a virtualizált környezetek és a mobil eszközök térnyerése, a hálózatok szükségszerű nyitottságában rejlő biztonsági kockázatok mind olyan infrastruktúrát követelnek meg, amely gyors, mindig rendelkezésre áll, továbbá a változó igényekre és a felmerülő hibákra képesek azonnal reagálni.

Miért érdemes szolgáltatásunkat igénybe vennie?

Manapság rendkívül fontos a hatékony, biztonságos és hosszútávon fenntartható infrastruktúra üzemeltetése, ezen belül is a hálózat részeit képző eszközök állapotának, működésének, terheltségének folyamatos monitorozása, vagyis a hálózatot alkotó összetevők menedzsmentje. A proaktív menedzsment tevékenység alapján a felügyeleti rendszerek segítségével megelőzhetőek a fokozott igénybevételből, meghibásodásokból eredő szolgáltatási szint csökkenések.
Továbbá gyorsan és megfelelő idő alatt lehet diagnosztizálni és elhárítani azokat a már kialakult hálózati hibákat, illetve az elvárt szolgáltatási szintnek megfelelően lehet helyreállítani a kiesett szolgáltatásokat, funkciókat, amelyek hatással vannak a vállalat üzletmenetére. A hálózati infrastruktúra menedzsmentjéhez tartozik tovább az aktív és passzív eszközök kezelése, valamint a vezetékes és vezetéknélküli hálózatokhoz tartozó konfigurációk menedzsmentje a határvédelmi megoldásokkal kiegészítve.